Warning: is_dir(): open_basedir restriction in effect. File(/home/klient.dhosting.pl/doublem/klienci/restopini/wp-content/plugins/wpdiscuz/themes/default) is not within the allowed path(s): (/home/klient.dhosting.pl/doublem2/domeny/restopini.pl/:/home/klient.dhosting.pl/doublem2/.tmp/:/demonek/www/public/bledy.demonek.com/:/usr/local/lsws/share/autoindex:/usr/local/php/:/dev/urandom:/opt/alt/php81/usr/share/pear/:/opt/alt/php81/usr/share/php:/opt/alt/php81/) in /home/klient.dhosting.pl/doublem2/domeny/restopini.pl/wp-content/plugins/wpdiscuz/forms/wpdFormAttr/Form.php on line 140
Brak komentarzy

Piwnica Pod Gryfami

Jak ja lubię, kiedy otwierają się nowe miejsca.

Tak właśnie myślę o reaktywacji restauracji Piwnica Pod Gryfami, chociaż reaktywacja to za małe słowo. Wiele w tym miejscu się zmieniło, od grupy ludzi prowadzących, po menu, oświetlenie, a nawet scenę muzyczną.

Zmieniła się koncepcja, zamieniając luźny wręcz pubowy klimat, na miejsce z ciekawą kuchnią, muzyką, miejsce na randkę czy większe spotkanie.

O tym co zmieniło się w Piwnicy Pod Gryfami napisałam dla Prestiżu Koszalińskiego, więc, żeby się nie powielać wklejam link

Piwnica Pod Gryfami tekst dla Prestiżu Koszalińskiego

Ale byłam tam też jakiś czas po otwarciu i o tym właśnie kilka słów.

Naprawdę dobrze było być w miejscu tętniącym życiem. Weekend, gdzie niemal każdy stolik był zajęty, ruch i gwar. W menu jest sporo opcji do przetestowania, a skomponowane jest ono tak, że wręcz namawia do biesiady. Delektowania się i smakowania. Ideą było, nie tylko miejsce spotkań, ale też sprowokowanie rozmowy o smakach, a co za tym idzie i podróżach. Właśnie smaki dalekich lądów i bliskich lokalnych aromatów znajdziecie w tym miejscu.

Namawiam was do testowania, szukania ulubionych potraw, może nie jeden, a kilka wizyt będzie potrzebnych, aby znaleźć swój kierunek. Rozmawiajcie też nie tylko ze sobą, ale również z kelnerami, obsługa. Dopytujcie, mówcie o smaku, dzielcie się wrażeniami. To miejsce nadal się tworzy i jest żywą tkanką. Razem można wypracować naprawdę wiele, a są chęci i jest potencjał.

Ze swojej strony namawiam na steka z tuńczyka i degustacyjny zestaw tatarów. Dajcie się też namówić na koktajl lub coś mocniejszego. Liczę po cichu na więcej mniej klasycznych deserów, z nimi też z przyjemnością wybrałabym się w kulinarną podróż orientalną, a może wschodnią?!

Jestem ciekawa waszych opinii, słyszałam, że dobrze byłoby napić się w tym miejscu piwa rzemieślniczego, bo mury Piwnicy są wręcz do tego stworzone. Kto wie, kto wie, może to pójdzie też i w tę stronę.

Adres: Piwnica Pod Gryfami

ul. Piłsudskiego 28

Najpopularniejsze
Zapisz się do mojego newslettera
Kategorie
Archiwum

Podobne wpisy

0 0 głosy
Ocena artykułu
Subskrybuj
Powiadom o
guest

0 komentarzy
Informacje zwrotne w treści
Zobacz wszystkie komentarze